nieuws

Nieuws

Cursus Motiverend en Resultaatgericht Leidinggeven van start

cursus-motiverend-en-resultaatgericht-leidinggeven-van-start
5 februari 2019

Op dinsdag 22 januari vond in Bemmel de training Motiverend en Resultaatgericht Leidinggeven plaats voor Gelderse tuinbouwbedrijven. De winterse omstandigheden weerhielden de 11 cursisten er niet van om deel te nemen aan deze training. Samen met de cursusleider werd met veel enthousiasme de leerstof opgepakt.

Deelnemers vertelden aan elkaar welke rol zij op de tuinbouwbedrijven vervullen en iets over hun persoonlijke situatie voor ze in de tuinbouw terecht kwamen. Door de schaalvergroting van de deelnemende bedrijven wordt communicatie en leidinggeven steeds belangrijker.

De training bestaat in totaal uit 3 cursusdagen. Tijdens de eerste cursusdag wordt o.a. aandacht besteed aan gesprekstechnieken. De kunst van het luisteren, samenvatten, vragen stellen en waar nodig doorvragen. Hoe geef je feedback zonder ruzie te krijgen? Hoe maak je afspraken en verdeel je verantwoordelijkheden? De deelnemers brachten veel voorbeelden uit de praktijk naar voren. Dat leverde een levendige discussie op.

Tijdens de 2e cursusdag wordt er behandeld hoe je personeel kunt motiveren en inspireren en hoe je met lastige situaties kunt omgaan. De cursusleider legt uit welke verschillende stijlen van leiderschap je in de praktijk kunt toepassen. Tijdens de 3e dag wordt specifiek in gegaan op hoe je werkoverleg effectief en succesvol kunt maken.

De training geeft de deelnemers inzicht in hoe je tijdig conflicten kunt herkennen en oplossen. De training wordt afgesloten door de resultaten naar de eigen rol van de deelnemers naar hun organisatie te vertalen. Het uiteindelijke doel van de cursus is meer plezier krijgen in het werk en effectief leiderschap te stimuleren.

Vanwege grote interesse wordt de gehele training in juni herhaald. Voor Gelderse tuinbouwbedrijven zijn er mooie mogelijkheden omdat er subsidie beschikbaar is gekomen voor cursuskosten. Kasgroeit ondersteunt bij het aanvragen van deze subsidie.

Wil je jezelf opgeven voor deze training of hulp bij het aanvragen van de subsidie? Neem  contact op met Kasgroeit, Adviseur Opleiding en Ontwikkeling, Anneke Postma. Het is nog mogelijk om je voor de training in juni in te schrijven!