nieuws

Nieuws

Column Jolanda Rosloot: Wat maakt jou geschikt voor je werk?

column-jolanda-rosloot-wat-maakt-jou-geschikt-voor-je-werk
4 november 2015

De vraag “Wat maakt mij geschikt voor mijn werk?” stel ik zeker één keer per jaar aan mezelf. Maar daarnaast zijn er nog een aantal andere vragen waar ik eens in de zoveel tijd bij stil sta. Wat voor werk zou ik over vijf jaar willen doen? Wat heb ik afgelopen jaar geleerd? Is er iets voor mij belangrijk, maar dat ik niet kwijt kan in mijn werk?

 

Met deze vragen zet ik voor mezelf op een rij of het in mijn loopbaan nog wel de juiste richting opgaat of dat ik moet bijsturen. Ik sta namelijk graag zelf aan het roer. Regelmatig naar de toekomst kijken helpt mij om te voorkomen dat ik opeens op een doodlopende weg zit. Om op tijd te kunnen bijsturen is het belangrijk dat ik mijn kwaliteiten, valkuilen en ontwikkelpunten ken.

 

Toen ik hier pas mee begon was het lastig om een antwoord te geven op al deze vragen, maar naarmate ik het meer had gedaan raakte ik er steeds meer bedreven in. Ik herken de signalen nu sneller als ik moet ingrijpen en weet ook sneller de juiste route weer te vinden. Op deze wijze probeer ik zelf de regie te houden in mijn loopbaan.

 

Het huidige thema vanuit Kas groeit ‘Werk verandert, verander mee!’ sluit mooi aan bij al deze vragen en maakte me bewust dat het weer tijd is om voor mijzelf weer even alles op een rijtje zet.

Jolanda Rosloot - opleidingsmanager Kas groeit