nieuws

Nieuws

Chinese studenten op zoek naar onderzoeksopdracht

chinese-studenten-op-zoek-naar-onderzoeksopdracht
25 oktober 2018

Heeft jouw bedrijf een concrete onderzoeksvraag liggen? Voor de periode november t/m februari zijn 25 chinese studenten op zoek naar glastuinbouwbedrijven om een onderzoeksopdracht bij uit te voeren. Het kan bijvoorbeeld gaan om een marktvraagstuk of een analyse. 

De Chinese glastuinbouw groeit aanzienlijk. Maar er wordt nog steeds met veel bewondering en enthousiasme naar de innovaties en ontwikkelingen in de Nederlandse tuinbouw gekeken. Inholland heeft daarom een intensieve samenwerking met twee Chinese universiteiten. Elk jaar komen er ongeveer 25 Chinese HBO studenten naar Nederland om kennis en ervaring op te doen.

Ook dit jaar zijn er weer 25 dolenthousiast Chinese studenten in Nederland. Momenteel volgen ze de opleiding Agribusiness bij Inholland. Het belangrijkste uitgangspunt van deze uitwisseling is het leren door te doen. Het toepassen van theoretische opgedane kennis in een de praktijk is hierbij essentieel.


Heeft jouw bedrijf een concreet idee of een onderzoeksvraag liggen, maar ontbreekt het aan de tijd voor nadere uitwerking? Vind je het interessant om met chinese student(en) die een andere kijk op de tuinbouw hebben de uitdaging aan te gaan, door deze student(en) een kans te bieden bij uw organisatie?


Neem dan contact op met Jan-willem Donkers, Domein Agri, food & Life Sciences – Inholland –janwillem.donkers@inholland.nl of Martijn van Velzen, Stagestimulator - Kasgroeit, – m.van.velzen@kasgroeit.nl.