nieuws

Nieuws

Brancheopleiding Kasgroeit

Brancheopleiding Kasgroeit
1 mei 2019

Kasgroeit is bezig met de ontwikkeling van een brancheopleiding. De glastuinbouw is in beweging en vraagt daarom extra om blijvende opleiding en ontwikkeling van de medewerkers in onze branche.

Een brancheopleiding is een opleiding die door een branche zelf is ontwikkeld. De grote toegevoegde waarde van deze opleiding is dat het door en voor eigen medewerkers is ontwikkeld. Dicht op de praktijk met veel ruimte om te anticiperen op ontwikkelingen in de branche. De insteek bij de brancheopleiding is een individueel ontwikkeltraject waarbij de deelnemer zelf zijn leerweg bepaalt, met ondersteuning van een leercoach. Wij gaan aan de slag met de functies meewerkend voorman, teamleider teelt en logistiek, specialist teelt en techniek en de assistent bedrijfsleider.

Op dit moment zijn we in gesprek met experts uit het bedrijfsleven om te bekijken aan welke eisen het examineringstraject/toetsing moet voldoen. De uitdaging van onze brancheopleiding is dat het diploma door de branche wordt erkend. Praktisch gezien betekent dit dat een ondernemer binnen onze sector bij het zien van dit diploma moet denken: “Deze medewerker heeft een hele goede en bij onze branche passende opleiding genoten.”

Wil je meer weten over de brancheopleiding? neem contact met Anneke Postma of Jolanda Rosloot.