Nieuws

Blog: Werkeloosheid wordt iets van vroeger

25 januari 2021

Gezocht: Ervaren teeltspecialist, veredelaar, teeltmanager, ervaren onderhoudsmonteur. Zo maar even een greep in onze vacaturebank. Vacatures waar hard voor wordt gewerkt om er kandidaten voor te vinden maar het resultaat is mager. Vooral de vacature van teeltspecialist is zeer moeilijk in te vullen. Nogal logisch want het is een specialistische functie. Daar moet je langzaam in groeien.  De optie deze mensen bij elkaar weg kapen is geen duurzame oplossing. Er moeten andere strategische oplossingen worden gezocht.

De media is er helder over: op de arbeidsmarkt zitten we in het nieuwe abnormaal. Ondanks dat de werkeloosheid na Corona waarschijnlijk even zal toenemen blijven er veel vacatures onvervulbaar. Mede omdat de competenties niet aansluiten bij de vacature. Indien je thuis een mooie bloementuin hebt maakt je dat nog niet gelijk een teeltspecialist. Daarvoor is een uitgebreid opleidings- en inwerktraject voor nodig. Als sector maar ook als bedrijf zul je daar in moeten gaan investeren. Deels zal het met meer automatisering en robotisering worden opgelost maar dat is niet voldoende.

Toen en nu

Tijdens de kerstvakantie was ik mijn werkkamer aan het opruimen en ik kwam nog een studie tegen van de Rabobank “Demografische Krimp  Een studie uit 2010. Altijd leuk om oude voorspellingen te lezen. Een aantal belangrijke opmerkingen:

“De leeftijdscohorten van 45 jaar en ouder zullen in de komende decennia hun maximale omvang bereiken”. Bevestiging zien we in de Collanddashboard.

“Al decennia lang neemt de instroom van jongeren op de arbeidsmarkt af, terwijl de uitstroom van ouderen toeneemt. Vanaf 2010 zal de uitstroom van ouderen groter zijn dan de instroom van jongeren”. Dat kantelpunt hebben we inmiddels bereikt.

“In de landbouw en de industrie kan schaarste aan arbeid door rationalisering en automatisering worden opgevangen”. Volgens mij gaat dit langzamer dan verwacht.

Een voorspelling die niet is uitgekomen: “In 2020 zal de potentiële beroepsbevolking in ons land met 200.000 personen zijn afgenomen”. Reden: door langer doorwerken, meer arbeidsparticipatie en (arbeids)migratie is de beroepsbevolking ten opzichte van 2010 niet afgenomen (Bron: CBS).

Achter de feiten aanlopen

Het bijzondere van toekomstvisies en voorspellingen is dat we er niet gelijk op anticiperen. Het gevoel van urgentie ontbreekt. Maar nu is het vijf voor twaalf. Dat betekent zo snel mogelijk bestaande medewerkers verder ontwikkelen, ook arbeidsmigranten. Dat is een investering, maar dat levert wel wat op. Met het ‘Sleutel aan je toekomst’ project worden zij-instroomers opgeleid voor technische functies in de glastuinbouw.

Het is waardevol om op organisatieniveau wat meer naar te langere termijn te kijken. Een strategisch opleidingsplan, strategische personeelsplanning en een POP-gesprek met je medewerker zijn handige hulpmiddelen om de toekomst veilig te stellen.

Wil jij hiermee aan de slag? Neem gerust contact op, wij helpen je graag verder.

Anneke Postma, adviseur opleiding en ontwikkeling Kasgroeit