nieuws

Nieuws

Blog: samen de overstap naar de glastuinbouw maken

Blog: samen de overstap naar de glastuinbouw maken
2 april 2019

Sinds een maand zijn we met Kasgroeit gestart met het werven van nieuwe instroom voor technische functies in de glastuinbouw. We doen dit onder de campagnenaam “Sleutel aan je toekomst in de kas”. Je hebt het vast wel langs zien komen, want we zijn druk aan het adverteren. Ik wil toch alvast spreken van een klein succesje, want de eerste negentien kandidaten hebben zich aangemeld. In deze pilot richten we ons op regio Westland/ Oostland. Als het lukt om daadwerkelijk kandidaten te plaatsen, rollen we het project daarna breder uit.

Van dit soort initiatieven is het moeilijk te voorspellen of het een succes wordt. Durven potentiële deelnemers echt de overstap te maken? Willen de kandidaten er energie insteken om zich te laten omscholen? Faciliteren de deelnemende bedrijven de kandidaten voldoende; krijgen nieuwe medewerkers de ruimte zich te ontwikkelen en worden ze hierin ondersteund en begeleid door een buddy op de werkvloer? Er zijn behoorlijk wat onzekerheden, maar we hebben zoveel mogelijk helderheid geboden zodat iedereen weet waar hij aan toe is.

De deelnemers die zich hebben aangemeld, hebben al een baan maar willen iets anders. Ze zijn geïnteresseerd in techniek, maar hebben nog geen ervaring. Soms zijn ze niet meer tevreden over de keuzes die ze aan het begin van hun loopbaan gemaakt hebben. Zo hebben we Danny:

Momenteel ben ik net begonnen als assistent-makelaar (in opleiding) bij een makelaardij in het centrum van Den Haag. Echter ben ik er niet van overtuigd dat ik op dit kantoor volledig tot mijn recht ga komen”.

Ook hebben we een deelnemer die al 10 jaar werkzaam is bij een supermarkt, maar nu wel eens wat anders wil. Zo heeft iedereen zijn eigen reden.

Ik verwacht zelf in ieder geval dat steeds meer mensen niet meer kiezen voor een baan of functie voor het leven. Nu we zolang door moeten werken en ook steeds ouder worden, is het toch logisch dat je een aantal keer “switcht” in je leven om je werk leuk, uitdagend en leerzaam te houden. Uit je comfortzone stappen kost alleen wel veel energie, voor zowel werkgevers als potentiele werknemers. Vanuit Kasgroeit begeleiden we dit traject, we zorgen voor de opleiding en koppelen de deelnemers aan de deelnemende bedrijven. We zorgen voor een warme overstap, een soort overstapservice.

Alleen één ding doen we niet; contractueel en persoonlijk moeten de deelnemer en werkgever er samen uitkomen. Dat is soms best lastig. Werkgevers kunnen wat dat betreft wat meer out-of- de-box denken. Een kandidaat uit een andere branche heeft vaak ook weer complete nieuwe inzichten waar onze sector iets aan kan hebben. De kandidaten zelf moeten over een flinke dosis doorzettingsvermogen beschikken. Als leek ben je niet zomaar een zelfstandig onderhoudsmonteur. Deelnemers van “Sleutel aan je toekomst in de kas” hebben nog nauwelijks kennis en ervaring op technisch gebied en moeten worden opgeleid. Waar ze in een andere functie misschien op senior niveau opereerden, met bijbehorend senior salaris, zijn ze nu weer junior. Dit kan best lastig zijn. Hoe zorgen we er als werkgever nu voor dat de kandidaat toch die overstap maakt? Dat kan door perspectief te bieden, te polsen waar de kandidaat behoefte aan heeft en aandacht te hebben voor de kennis en vaardigheden die de kandidaat al wel heeft en dat waarderen. Het zijn namelijk vaak wel deelnemers met ervaring, maar op een ander gebied.

Maar ook de overheid kan hierin een rol spelen en meer stimuleren. Als de overheid daadwerkelijk een belang hecht aan een leven lang leren, ontwikkelen en werken, kunnen hier regelingen voor worden getroffen. In de SER-rapporten is hier maar weinig concreets over terug te vinden. Het UWV zou bijvoorbeeld twee jaar lang het inkomen kunnen aanvullen, naar het oude niveau wat de deelnemer gewend was. Zo kan de deelnemer bijvoorbeeld zijn hypotheek blijven betalen. We moeten met zijn allen de overstap zo makkelijk mogelijk maken. Alleen met elkaar kunnen we zorgen voor meer mobiliteit op de arbeidsmarkt, zodat iedereen zijn werkzame leven met plezier aan het werk blijft. Meer mensen blijven dan ook langer doorwerken, wat de overheid uiteindelijk ook geld bespaart. 

Anneke Postma, adviseur opleiding en ontwikkeling Kasgroeit.