nieuws

Nieuws

Bjorn studeert af bij Florensis

bjorn-studeert-af-bij-florensis
26 juni 2018

Björn studeert International Business Management aan de Hogeschool Rotterdam. In zijn laatste jaar volgt hij de minor International Logistics and Supply Chain. Als Stagiaire maakt Björn onderdeel uit van de afdeling logistiek bij Florensis uit Hendirk-Ido-Ambacht.

 

Afstuderen bij Florensis is voor Björn begonnen uit interesse en vooral ook door nieuwsgierigheid. Hij was niet bekend in de sector, maar het internationale karakter van de organisatie sprak hem erg aan. Florensis heeft de afgelopen jaren een behoorlijke groei doorgemaakt, onder andere op het gebied van automatisering, een voorbeeld daarvan is de nieuwe robot die stekjes plant, Björn: ‘’deze robot  gaat zo bizar snel, heel indrukwekkend’’. Afstuderen bij Florensis, geeft Bjorn een trots gevoel; een groot bedrijf met veel medewerkers, het internationale aspect, maar ook een mooi levend product en een vooruitstrevende sector.

Björn: ''deze robot gaat zo bizar snel, heel indrukwekkend.

Bij Florensis doet Bjorn onderzoek naar het gebruik van Automatisch Geleide voertuigen (AGV’s). Het onderzoek omvat een desk-/marktonderzoek, wat is er op de markt op het gebied van AGV’s en wat zijn de kansen en mogelijkheden voor Florensis. Centraal staat hierbij hoe het interne routinematige logistieke goederenproces met de inzet van AGV’s efficiënter gemaakt kan worden.

 

Björn heeft acht jaar van zijn jeugd in Amerika gewoond, dus het internationale zat er al vroeg in. Dat zocht hij ook in zijn opleiding, maar ook in zijn stage en misschien ook wel in zijn uiteindelijke baan.  De wereldwijde economie / arbeidsdeling globaliseert, bedrijven gaan steeds meer samenwerken dat is iets wat Bjorn erg interessant vindt en daar wil hij graag meer over te weten komen. Björn: ‘’Je hebt met zoveel verschillende nationaliteiten te maken, diverse culturen en gebruiken waar je rekening mee moet houden. In de opleiding International Business Management, waarin je breed wordt opgeleid op het gebied van Economie, Logistiek, Finance en Sales, komen deze aspecten dan ook heel mooi terug.

 

Na het succesvol afronden van zijn stage hoopt Björn een mooie logistieke functie te krijgen in de glastuinbouw. Björn:Ik vind het belangrijk dat ik bij een organisatie kom te werken met een informele sfeer. Een werkgever kan mij boeien en binden door mij ruimte en vrijheid te geven voor mijn eigen creativiteit en ontwikkeling. Maar ik vind het ook belangrijk dat een werkgever transparant is, laat zien wat er gebeurd en trots uitstraalt. Dit werkt door op je personeel en naar buiten toe.’’

 


 

Heeft u binnen uw organisatie ook mogelijkheden voor een stagiaire neem dan contact op met Martijn van Velzen, de Stagestimulator, via 06-11211584 of m.van.velzen@kasgroeit.nl.

 

Het project Stagestimulator is een initiatief van LTO Glaskracht Nederland