Nieuws

Arbeidsspecialist Peter Loef verlaat Glastuinbouw Nederland

13 januari 2022

Peter Loef, beleidsspecialist Arbeid, vertrekt op 1 april a.s. bij Glastuinbouw Nederland. Hij vertrekt naar de ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen), waar hij de volledige verantwoordelijkheid krijgt over het dossier arbeidsmigratie en alles wat daarmee samenhangt.

Arbeidsmigratie is al sinds 2009 een terugkerend onderwerp in het werk van Peter Loef, waarvan sinds november 2016 bij Glastuinbouw Nederland. “Ik zou mij nog meer willen focussen op deze uitdaging, omdat dat nodig is om doelen écht te bereiken. Onlangs kwam ik in gesprek met Jurrien Koops, directeur van de ABU, en deed zich de kans voor mij volledig op deze uitdaging te richten. De uitzendsector en ik kennen elkaar al vanaf 2009, omdat ik ook nog vijf jaar directeur ben geweest van de Stichting Cao Naleving Uitzendkrachten. Eerder heb ik vanuit mijn eigen bedrijf verschillende opdrachten voor de ABU uitgevoerd”, zo onderbouwt Peter Loef zijn aanstaande vertrek.

Hechte relaties

Bij de ABU kan Peter Loef, met de opgedane ervaringen, kennis en opgebouwde relaties binnen de glastuinbouw, nog steeds een rol van betekenis spelen voor de sector. Veel van de leden van Glastuinbouw Nederland hebben hechte relaties met uitzendbureaus, of zijn daar zelfs eigenaar van. Een groot deel van die bureaus zijn lid van de ABU.

Vacature

Inmiddels is de zoektocht gestart naar een geschikte opvolger voor Peter Loef, als nieuwe beleidsspecialist Arbeid. Bekijk de vacature! Voor vragen of meer informatie kan contact worden opgenomen met Jacqueline Kroon, eveneens beleidsspecialist Arbeid bij Glastuinbouw Nederland.

Dit bericht is geschreven door Glastuinbouw Nederland