nieuws

Nieuws

Al kokend op zoek naar een baan

al-kokend-op-zoek-naar-een-baan
18 oktober 2018

Op Tomorrow's Talent was Kasgroeit aanwezig om de stages en banen in de sector te promoten. Het evenement bestond naast de banenmarkt uit kookworkshops, pitchtrainingen en lezingen. Voedsel verbindt!


"Hoi, ik ben op zoek naar een afstudeerstage”, klinkt het tussen het snijden van tomaten door. “Kunt u mij hierbij helpen?” Anderen zijn wat terughoudender en concentreren zich meer op het bereiden van de gerechten. Brightlands Campus Greenport Venlo is het toneel voor Tomorrow’s Talent, het evenement staat volledig in het teken van ontmoeten. Studenten van de HAS Hogeschool Venlo, Fontys en Maastricht Universiteit maken kennis met verschillende bedrijven in de voedingsindustrie. Verdeeld in gemengde groepen doorlopen de studenten en experts het programma: kookworkshops, pitchtraining en een lezing.

Uitdagingen glastuinbouw
Vraagstukken als 'Hoe vermarkten we de producten?', duurzaamheidsvraagstukken en How to Feed the world? De glastuinbouw staat voor vele uitdagingen. En is dus gebaat bij het aantrekken van jonge talenten die meewerken aan deze vraagstukken. In deze arbeidsmarkt vechten de bedrijven om jonge talenten dus actie is gewenst. Kasgroeit was aanwezig bij dit event om te laten zien dat er meer te doen is binnen bedrijven dan alleen het laten groeien van de planten. Ook de logistieke, commerciële en technische functies werden onder de aandacht gebracht. En ook uiteraard de diverse stage-opdrachten. Studenten reageerden hierop verrast.
 

Meld vacatures!
We lieten de verschillende vacatures zien voor job-starters en doorgroeiers. En de diversiteit aan stage-opdrachten. Heb jij vacatures binnen jouw bedrijf? Meld ze bij Kasgroeit. Of maak een afspraak met onze Adviseurs Arbeidsmarkt. Zij helpen ook met het formuleren van een aansprekende vacaturetekst.

Meld stages:
Voor stageopdrachten kun je contact opnemen met Martijn van Velzen: m.van.velzen@kasgroeit.nl. Ook hij kan je helpen tijd te besparen door een mooie stageopdracht te formuleren. 

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het aantrekken van talenten!