nieuws

Nieuws

Aan de slag met opleiden

aan-de-slag-met-opleiden
7 maart 2019

Waar begin je mee?

De eerste stap is het in kaart brengen waarom je aan de slag wilt met opleiden. Heb je iemand die wil doorgroeien en heeft degene nog niet voldoende kennis? Dan is opleiden een logische keuze. Als er iets mankeert aan de manier van uitvoeren van een taak, kijk dan eerst naar de oorzaak hiervan. Heb je de oorzaak in beeld dan kun je bekijken of opleiden zin heeft.

De tweede stap is het formuleren van doelen. Waar wil je naar toe , wat is de gewenste situatie, welk gedrag en kennis wil je terugzien na de opleiding. Hou er hierbij rekening mee dat het circa 40 dagen duurt voordat nieuw gedrag eigen is geworden. Na het volgen van een korte training zul je een stukje begeleiding moeten aanbieden om te voorkomen dat iemand terugvalt en de nieuwe kennis niet wordt toegepast.

De derde stap is het gezamenlijk zoeken van een opleiding die past, laat de medewerker ook zelf opleidingen aandragen. Dit vergroot de motivatie. Als de medewerker een opleiding heeft gevonden en gevolgd,  kijk dan tussentijds en achteraf terug naar de doelen die jullie hebben  geformuleerd. Zijn jullie nog op het goede spoor  of moet je bijsturen.

Meer weten over het opleiden van medewerkers? Neem contact op met onze adviseurs opleiding en ontwikkeling.