nieuws

Nieuws

Aan de slag met je loopbaan

Aan de slag met je loopbaan
28 november 2019

Hoor je weleens van werknemers dat ze niet weten wat hun talenten zijn? Dat ze willen doorgroeien maar niet goed weten hoe en op welk gebied? Met de loopbaanvoucher kan de werknemer coaching en begeleiding aanvragen bij een erkend loopbaanadviesbureau. 

De loopbaanadviseur geeft de medewerker handvaten tijdens de gesprekken om met zijn/haar vraag aan de slag te gaan. De deelnemer vult zelf een scan in en krijgt specifieke opdrachten. Deelnemers van eerdere trajecten zijn zeer te spreken over de begeleiding.

Ik had het veel eerder moeten doen, het is voor mijzelf nu veel duidelijker waar ik naar toe wil.

Wat levert een loopbaanvoucher op voor een werkgever?

  1. Tijdens een loopbaanbegeleidingstraject komen medewerkers te weten wie ze zijn, wat ze te bieden hebben en wat ze willen bereiken.

  2. Als een werknemer weet wat hij wil dan kan je als werkgever ook beter bekijken hoe dit te koppelen is aan de mogelijkheden van de organisatie.

  3. De werknemer ontdekt zelf wat er nodig is om zichzelf verder te ontwikkelen en is daarna ook gemotiveerder om met deze punten aan de slag te gaan.

  4. Onderzoek wijst uit dat de tevredenheid over de arbeidssituatie na het volgen van loopbaanbegeleiding stijgt, zelfs als de arbeidssituatie ongewijzigd blijft.

  5. Werknemers die aan de slag gaan met hun loopbaan komen zelf sneller tot een actieplan om onbevredigende werksituaties bij te sturen.

  6. Werknemers voelen zich dankzij loopbaanbegeleiding gesteund in hun ontwikkeling. Dat versterkt hun motivatie en de band met het bedrijf.

De loopbaanvoucher kan je nog steeds bij ons aanvragen!

Voor vragen neem contact op met Jolanda Rosloot of met een van onze andere adviseurs.