nieuws

Nieuws

Aan de slag met goede voornemens

Aan de slag met goede voornemens
21 januari 2020

Januari: de eerste maand waarin je je goede voornemens in de praktijk kunt brengen. Ben jij daar inmiddels al mee begonnen? Wat wil jij dit jaar anders of beter doen dan vorig jaar? In deze nieuwsbrief drie goede voornemens waar je als werkgever of P&O adviseur mee aan de slag kunt gaan.

#Voornemen 1: Oog voor de wensen en behoeften van je werknemers in 2020

Ook in 2020 blijft het vasthouden van talentvolle medewerkers belangrijk. Maar wat willen die nu eigenlijk? Uit onderzoek blijkt dat veel medewerkers een cursus, training of opleiding willen volgen. Investeren in nieuwe kennis en vaardigheden is dus niet alleen goed voor het functioneren van de medewerker, maar draagt ook bij aan de (positieve) relatie tussen jou als werkgever en de medewerker. Kijk eens op Kasgroeit.nl voor een overzicht van actuele opleidingen of vraag advies aan één van onze adviseurs Opleiding en Ontwikkeling. Meer over het onderzoek naar de wensen en behoeften van werknemers anno 2020 vind je hier (bron: BeFrank).

#Voornemen 2: Oog voor de wensen en behoeften van toekomstige medewerkers

Niet alleen de talenten die je nu al in huis hebt, wil je koesteren. Je wilt ook nieuwe talenten aantrekken. De ‘employee experience’ is een term die je steeds vaker voorbij ziet komen. Dit gaat over alle ervaringen (contacten en belevingen) die een medewerker met jouw organisatie heeft, met als doel het versterken van jullie band en vergroten van het werkgeluk. En natuurlijk worden de allereerste contacten al gelegd bij het sollicitatieproces: daar wordt het eerste beeld gevormd van jou als werkgever (de candidate experience). Zorg er dus voor dat je alle sollicitanten een goed beeld geeft van jouw organisatie: zowel degenen die je wilt aannemen, als degenen die je gaat afwijzen. Verhalen doen snel de ronde. Doe meer inspiratie op door het lezen van wat voorbeelden, om ook bij jouw bedrijf te werken aan een positief beeld. Of neem contact op met één van onze adviseurs arbeidsmarkt, voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.

#Voornemen 3: Neem jouw sollicitatieproces eens onder de loep

Dit hangt samen met het vorige punt: breng eens in beeld hoe jouw sollicitatieproces is ingericht. Bekijk het eens door de ogen van een kandidaat: hoe zou dié jouw bedrijf ervaren bij het lezen van de vacaturetekst? Hoe makkelijk of moeilijk is het solliciteren? Hoe snel (en hoe) geef je een reactie? Voelt de kandidaat zich welkom bij het interview? Kijk eens een online masterclass van Kasgroeit over (een aantal) onderdelen van het sollicitatieproces.

We wensen jullie een fijn en succesvol 2020 toe!

Heb jij een onderwerp wat je graag wilt terugzien in de Werkende Weetjes? Laat het ons gerust weten!