nieuws

Nieuws

6 redenen waarom leren leuk is!

6-redenen-waarom-leren-leuk-is
3 juni 2016

Leren levert je daadwerkelijk iets op. Het bevordert je levensgeluk. Vooral totaal iets nieuws leren kan je veel energie geven.

De redenen:

 • Je gaat je verveling tegen.
  Verveling kan leiden tot ongewenst gedrag of negatieve gevoelens. Je gaat bijvoorbeeld meer snoepen of te veel tv kijken. Daar word je niet vrolijker van.

 

 • Je hebt contact met nieuwe mensen.
  Daardoor doe je nieuwe ideeën op en vergroot het je netwerk.

 

 • Je onderhoudt je hersens.
  Nieuwe dingen leren laat je hersenen op een hoog niveau functioneren. Je zult je geheugen en je vermogen om te leren verbeteren. Dus, het maakt niet uit hoe oud je bent, je kunt altijd je hersenkracht versterken! Er wordt ook gedacht dat het actief houden van de geest een rol zou kunnen spelen in het voorkomen van dementie.

 

 • Je wordt oplossingsgerichter.
  Wetenschappers geloven dat veel van wat we ‘creativiteit’ noemen, gewoon de mogelijkheid is om de op de ene plek geleerde vaardigheden toe te passen op problemen in een andere setting. Dus als je altijd blijft leren, zul je beter in staat zijn oplossingen te bedenken, op basis van jouw nieuwe kennis.

 

 • Om gezond te blijven.
  Onderzoek toont aan dat mensen die een groter gevoel van richting, doel en persoonlijke groei hebben, meer weerstand hebben en beter slapen. Ze zijn minder vaak ziek.

 

 • Het levert meer plezier op in je werk.
  Door te weten wat je kunt verbeteren word je steeds beter. Daardoor haal je meer waardering uit je werk. Echt getalenteerde mensen leren continue en implementeren nieuw geleerde vaardigheden.

 

Wil je een stapje verder komen in je werk of mis je bepaalde kennis en vaardigheden om je werk goed te doen? Op 30 juni organiseert Kas groeit de Kas Cursus markt en krijg je een overzicht van de opleidingen in de glastuinbouw.