agenda

Agenda

Workshop: Leren op de werkvloer

29 september 2022

Als leidinggevende speel je een cruciale rol in de ontwikkeling van werknemers. Hoe zorg je ervoor dat werknemers nieuwe ontwikkelingen oppakken, meegroeien met het bedrijf en niet vastroesten? Welke factoren spelen hierbij een belangrijke rol? Hoe creëer je een leergierige sfeer? Wat is hierin je eigen rol? In deze workshop leer je hoe je gedrag kunt stimuleren op de werkvloer.  

Gewenst gedrag 

Ieder contactmoment is een leiderschapsmoment. Leren en ontwikkelen begint daarom met vanaf het allereerste moment gewenst gedrag oproepen bij de mensen in je team. En daar kun je ieder formeel of informeel contactmoment voor gebruiken. Als je doel is om je werknemers meer als team te laten samenwerken, dan is het belangrijk dat je dit op zoveel mogelijk momenten stimuleert. In overleggen, gesprekken, of tijdens instructies op de werkvloer. Of als je doel is om mensen meer eigen verantwoordelijkheid te laten nemen en zelf tot oplossingen wilt laten komen, zorg dan dat je dat gedrag actief oproept. 

Leren stimuleren 

Aan jou de taak als leidinggevende om te zorgen dat je mensen stimuleert om zelf aan de slag te gaan met hun ontwikkeling en steeds beter te worden in wat ze doen. Een perfecte plek waarop je dit kunt doen is het werkoverleg of een 1-op-1 moment. Tijdens deze workshop leer je door de interventiedriehoek hierop te sturen. En leer je dus hoe je dit gewenste gedrag kunt stimuleren. 

Zelf aan de slag 

Je ervaart tijdens deze workshop zelf hoe de theorie werkt. Aan de hand van praktische opdrachten leer je wat wel en niet werkt. Je gaat naar huis met een aantal praktische tips en handvatten om direct toe te passen in het werk. 

Praktische informatie 

  • Plaats: Delta Agrifood Business, van konijnenburgweg 24 in Bergen op Zoom   
  • Tijd: Ontvangst vanaf 13:15 uur. De workshop is van 13:30 uur tot 16.30 uur  
  • Doelgroep: Leidinggevenden in de glastuinbouw. Per workshop maximaal 12 deelnemers. 
  • Kosten: Deze workshops zijn kosteloos te volgen voor werknemers die onder de CAO glastuinbouw werken. 

Aanmelden workshop: Leren op de werkvloer Bergen op Zoom (29 september)

Naam:
Achternaam:
Bedrijf:
Plaats:
Functie:
E-mailadres:
* Verplichte velden