agenda

Agenda

Online Masterclass: Wendbare en tevreden medewerkers

24 november 2020

Dit webinar is onderdeel van een serie Masterclasses over: “Het stimuleren van leren en meegroeien van medewerkers in de glastuinbouw”

Medewerkers moeten overleven en bloeien in een omgeving die steeds sneller lijkt te veranderen door technologische ontwikkelingen en marktomstandigheden. Dit is geen gemakkelijke opgave,  Bij veel bedrijven in de glastuinbouw wordt ervaren dat medewerkers niet altijd meegroeien met de ontwikkelingen omdat ze het niet nodig vinden. Bijvoorbeeld bij het toepassen van nieuwe kennis, nieuwe technieken en het ontwikkelen van vaardigheden.

Directie, HR en leidinggevenden ervaren in gesprekken met medewerkers dat zij hierbij soms tegen een muur aanlopen. Medewerkers geven excuses om niet meer iets nieuws te leren. Dit loopt uiteen van ik ben te oud om iets nieuws te leren, in mijn werk verandert er niets, daar heb ik geen tijd voor, ik hoef nog maar een paar jaar, ect. Het resultaat van deze houding is dat medewerkers na verloop van tijd niet meer meegaan in de nieuwste ontwikkelingen zoals het gebruik van ICT, projectmatig werken, het geven van feedback of het toepassen van het ‘Nieuwe telen’. De ontwikkeling van medewerkers stagneert waardoor deze minder goed inzetbaar wordt.

De gewenste situatie is dat medewerkers blijven leren en meegroeien in de ontwikkelingen van het bedrijf, met als resultaat dat het bedrijf innovatief blijft en dat de klant een kwalitatief goed product ontvangt wat voldoet aan de eisen.

Deze serie van 3 masterclasses gaat in op de vragen:

  1. Hoe kan je ervoor zorgen dat medewerkers blijven leren en meegroeien met de ontwikkelingen van het bedrijf?
  2. Hoe zorg je ervoor dat medewerkers wendbaar blijven, betrokken blijven en daardoor productief blijven voor je bedrijf?
  3. Hoe zorg je ervoor dat je medewerkers blijven meegroeien, betrokken blijven en daardoor productief voor je bedrijf?

Deze tweede masterclass gaat over “Wendbare en tevreden medewerkers”. We bekijken aan welke knoppen je kunt draaien om medewerkers wendbaar en tevreden te houden met als inzet dat medewerkers blijven meegroeien met de ontwikkelingen van het bedrijf.

De derde masterclass van 8 december 2020 staat in het teken van “Het stimuleren van eigen regie bij medewerkers”. Het nemen van de eigen regie vraagt een verandering in het gedrag van de medewerker. In deze masterclass bekijken hoe je dit kunt aanpakken.

De eerste Masterclass “Lerende organisaties in de glastuinbouw” kun je HIER terugkijken

Meld je hier aan voor de Online masterclass: Wendbare en tevreden medewerkers op dinsdag 24 november om 11.00uur