agenda

Agenda

Online Masterclass: Hulp bij energiecrisis

29 november 2022

Sta je voor personele uitdagingen als gevolg van de energiecrisis? Op 29 november om 15.00 uur organiseren we een masterclass voor HR-personeel en werkgevers die kunnen helpen bij de verschillende scenario’s in deze energiecrisis.

In de masterclass gaan we in op drie scenario’s ten gevolge van de energiecrisis en welke stappen je kunt zetten, wat je voor je personeel kunt organiseren en waarbij wij je kunnen ondersteunen. De drie scenario's zijn:

Afschalen

Bij dit scenario gaan we in op welke stappen je kunt doorlopen als je tijdelijk minder werk hebt voor je personeel. Als gast schuift Marten van Lenth aan van de werkgeverslijn om in te gaan op welke vragen binnen komen en wat zij kunnen betekenen in de begeleiding van werk naar werk. Ook zullen we ingaan op hoe je personeel geboeid houdt en hoe je weer aan personeel kunt komen in het voorjaar. Ook arbeidsvoorwaardelijke zaken en communicatie met je personeel komen aan bod.

Stoppen

Als je helaas zult moeten stoppen met je bedrijf, wil je er natuurlijk ook op de best mogelijke manier mee omgaan. Welke stappen kun je doorlopen, welke hulp van buitenaf kun je inzetten, wat kun je organiseren voor je personeel (en wat kunnen wij daarin voor je betekenen) en hoe pak je het aan qua communicatie? We zullen een voorbeeld geven van andere bedrijven die moeten stoppen en wat daarin een goede aanpak is.

Doorgaan

Tot slot zien we ook bedrijven die op de normale voet doorgaan. Toch zullen we ons nog even richten op het aandacht houden voor boeienen binden, duurzame inzetbaarheid en werving van personeel in dit scenario.

Kasgroeit heeft een goed netwerk in de sector. Met onze zeer uitgebreide vacaturebanken en contacten in de sector, kunnen we werknemers koppelen aan bedrijven, aan de hand van competenties en wensen. Bij begeleiding van werk naar werk kan dit goed van pas komen. We bieden daarnaast hulp op maat aan werknemers in hun ontwikkeling en adviseren over opleidingen en cursussen. Zo is het ook mogelijk om via ons de loopbaanvoucher aan te vragen. We helpen werknemers om nieuwe wegen in te slaan of te ontdekken wat bij hen past.

Kom meer te weten en geef je nu op voor deze online masterclass!

Meld je nu aan