agenda

Agenda

Kick-off project 'Jongeren als ambassadeur'

15 april 2019

Uit onderzoek uit 2018 van Colland Arbeidsmarkt blijkt dat jaarlijks maar liefst 8880 medewerkers de glastuinbouwsector uitstromen. Daar tegenover staat een instroom van slechts 7930 nieuwe medewerkers. 67% van het aantal medewerkers dat uitstroomt zijn jongeren tot 25 jaar. Tijd om deze groep bewust te maken van de carrièremogelijkheden en kansen in de glastuinbouw!

Scholieren die in de sector vakantiewerk doen willen later ‘een echte baan’. Toch gaat het bij de uitstroom zeker niet alleen om vakantiekrachten. Uit het onderzoek blijkt dat scholieren en studenten geen reëel beeld hebben van wat de glastuinbouwsector te bieden heeft qua banen en mogelijkheden. Daarom start Glastuinbouw Nederland het project ‘Jongeren als ambassadeur’.

PROJECT JONGEREN ALS AMBASSADEUR

Een project om:

  • scholieren en jongeren die in de sector werken of in de sector hebben gewerkt te verleiden om in hun netwerk onze ambassadeur te zijn en;
  • telers ervan bewust te maken welke positie en rol zij hebben om deze jongeren, die werkzaam zijn in het eigen bedrijf, te verleiden om de sector te zien als aantrekkelijke werkgever.

Glastuinbouw Nederland nodigt u als partner van harte uit voor een kick-off van dit project. Samen verkennen we waar we elkaar kunnen versterken.

PROGRAMMA

Sjaak van der Tak geeft tijdens de kick-off een toelichting op het belang van het thema arbeid voor de toekomst van de glastuinbouw. De ondernemersgroep Arbeidsmarkt en Onderwijs van Glastuinbouw Nederland licht het meerjarenbeleidsplan toe en gaat in het bijzonder in op de zes speerpunten voor 2019.  

Projectleider Agnes van den Berg neemt u mee in de opzet van het project. Samen verkennen we op welke manier we het project ‘Jongeren als ambassadeurs’ in samenwerking kunnen uitvoeren.

LOCATIE

Glastuinbouw Nederland: Louis Pasteurlaan 6, 2719 EE, Zoetermeer

AANMELDEN

Meld u aan via het aanmeldformulier. Het definitieve programma wordt u nog toegezonden.

 
MEER INFORMATIE

Neem voor meer informatie contact op met Agnes van den Berg, mobiel 06 288 892 34, e-mail agnes@magnifiq.nl.