Subsidieregeling praktijkleren

 

De subsidieregeling praktijkleren is per 1 januari 2014 in de plaats gekomen van de WVA, de wet vermindering afdracht. Het doel van de subsidieregeling praktijkleren is werkgevers ertoe bewegen meer praktijkleerplaatsen en leerwerkplaatsen aan te bieden. De subsidie geldt alleen voor studenten die een opleiding volgen waarbij werken en leren wordt gecombineerd. Maximaal kan er € 2.700 subsidie per schooljaar worden aangevraagd.

 

De subsidie is bedoeld ter compensatie van een deel van de kosten, voor de begeleiding die de studenten van het bedrijf krijgen. De subsidie kunt u na afloop van het schooljaar aanvragen in de periode juni tot september.

 

De opleiding die de leerling volgt moet een door de overheid erkende HBO of (V)MBO opleiding zijn.

 

Voor de voorwaarden om voor deze subsidie in aanmerking te komen zie:

Voorwaarden VMBO

Voorwaarden MBO

Voorwaarden HBO

 

Een van de voorwaarden voor studenten uit het VMBO en MBO is dat uw bedrijf als leerbedrijf erkend is, voor deze erkenning kun u contact opnemen met SBB.  

 

Meer informatie over de subsidieregeling praktijkleren vindt u op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Nieuws

Blog: Noordoostpolder
Blog: Noordoostpolder
15-02-2019
Een weblog van Frank van Baarle. Hij is adviseur arbeidsmarkt bij Kasgroeit. Van Baarle schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen. ‘I wanna give, I wanna live.

Recente tweets