FlorXL is de handelsnaam van Kwekerij van Wijk. Kort, krachtig, internationaal en precies waarin de producten zich onderscheiden: grote bloemen.

De moderne kwekerij bestaat al ruim een halve eeuw en specialiseert zich in exclusieve Anthurium en Agapanthus soorten. Alleen de beste kwaliteit wordt uitgeleverd en de 50.000 vierkante meter teeltruimte is voorzien van de laatste omgevingsbewuste technieken.

 

Momenteel telen wij potanhturiums op eb en vloed vloeren. In de teelt zien we te grote potvocht verschillen, dit willen we verbeteren.

Om dit te onderzoeken en uiteindelijk te verbeteren zijn wij op zoek naar een:

 

Stagiaire Teelt en -techniek

 

Er zijn heel interessante ontwikkelingen met het telen met een capillaire veter. Maar ook zijn er ideeën om met steenwol onderin de pot iets te doen.

Wij willen graag door jou laten onderzoeken of dit wat voor onze organisatie het interessantst is en wat de kwaliteit van ons product ten goede komt.

Materialen om een proef op te zetten zijn besteld.

 

Wij bieden:

Een interessante en uitdagende stage. Er is veel mogelijk, maar alles valt of staat met motivatie en inzet.

Echter is dit geen opdracht voor een paar maanden, om dit goed te volgen zou een half jaar minimaal zijn, liefst langer.

Het zal een uitgebreide proef worden waarbij 2 dagen per week wel minimaal is.

 

Reageren?

Ben jij diegene die warm loopt voor teelt en techniek en vind jij dit een uitdagende opdracht, stuur dan je motivatie met CV naar sjef@florXL.com. Heb je vragen kun je ook bellen 010-5111 445. Locatie: J. Poortmanweg 9, 2651 NB Berkel & Rodenrijs.

 

Nieuws

Slimme mensen, slimme bedrijven
Slimme mensen, slimme bedrijven
14-11-2018
Bedrijven worden voortdurend uitgedaagd door de markt om te voldoen aan de vraag naar meer en duurzaam geproduceerde producten. Traditioneel loopt de Nederlandse tuinbouw voorop in deze ontwikkeling.

Recente tweets