P.J.M. van Paassen een kleinschalige (tros)tomatenkwekerij, van 2,2 hectare, in Bleiswijk. In de periode van januari t/m september worden er ongeveer 1.5 miljoen kg trostomaten geoogst. Deze trostomaten worden door telersvereniging Van Nature geleverd aan vele klanten over de hele wereld.

 

P.J.M. van Paassen is naast het telen van tomaten ook continue bezig met het doorvoeren van verbeteringen om een zo’n mooi mogelijk product te leveren. Zo waren wij bijvoorbeeld de eerste in Nederland die ervaring heeft met AntiCondens voor glas, met deze innovatie valt er duidelijk meer ligt binnen en dat levert zichtbaar meer productie op. Maar zo hebben wij ook diverse geautomatiseerde systemen, zoals volledig ons oogst verwerkings systeem.

En hebben wij onze eigen dozenstamper.

 

Afhankelijk van je kwaliteiten, ambities en leerdoelen zijn er diverse mogelijkheden voor een leuke en leerzame stage op het gebied van teelt en logistiek:

 

(Allround) Stage

Vakexpert Agrohandel en Logistiek (Niveau MBO-4)

Mogelijke werkzaamheden / opdrachten:

Om je een zo’n goed mogelijk beeld van de werkzaamheden binnen onze tomatenkwekerij te kunnen geven lijkt het ons goed om je met alle werkzaamheden mee te laten draaien:

  • Gewaswerkzaamheden, zoals dieven en indraaien
  • Gewasbescherming
  • Inpakken
  • Interne logistiek
  • Producten / bestellingen verzendklaar maken
  • Kwaliteitscontrole uitvoeren

Daarnaast is het mogelijk om aan opdrachten van school te werken en bieden wij de mogelijkheid om onderzoeken uit te voeren, bijvoorbeeld:

  1. Hoe kunnen wij het anti-condens op onze kas verbeteren?
  2. Ons opslag water in de silo is te koud voor een optimale groei van ons gewas, hoe kunnen wij dit verbeteren?
  3. De EC waarde in de matten is verschillend in de kas, hierdoor ontstaan verschillen in de teelt. Hoe kunnen we de EC waarde gelijk krijgen? Wat zijn de consequenties en ontwikkelingen in de teelt?

Gevraagde kennis en competenties:

Kennis en competenties zijn voor ons niet belangrijk. Wij vinden MOTIVATIE, INZET en UITDAGING het allerbelangrijkste.

Wij bieden:

Een veelzijdige en uitdagende stage. Er is veel mogelijk, maar alles valt of staat met motivatie en inzet. Na je stage/opleiding is het mogelijk om bij ons in dienst te komen.

Reageren?

Ben jij diegene naar waar wij naar op zoek zijn en die ons dynamische team komt versterken met jouw kwaliteiten, stuur dan je motivatie met CV naar paulvanpaassen@outlook.com. Heb je vragen kun je ook bellen 06 27 55 02 73. Locatie: Hyacintenweg 40, 2665 NC Bleiswijk

Nieuws

Slimme mensen, slimme bedrijven
Slimme mensen, slimme bedrijven
14-11-2018
Bedrijven worden voortdurend uitgedaagd door de markt om te voldoen aan de vraag naar meer en duurzaam geproduceerde producten. Traditioneel loopt de Nederlandse tuinbouw voorop in deze ontwikkeling.

Recente tweets