Sollicitatietips om je stageopdracht binnen te halen

Solliciteren is spannen en voor sommige ook een uitdaging. Door je sollicitatie goed voor te bereiden, vergroot je de kans om je droom stage of baan te vinden. Maar voordat je gaat solliciteren is het van belang dat je je oriënteert: wát is jouw droom stage? En waar vind je deze stage? Als je dat voor jezelf kunt bedenken kun je verder met de volgende stap: een cv maken dat weergeeft wie jij bent en wat je kunt. Vaak is het ook nodig een overtuigende brief te schrijven, die ervoor zorgt dat je voor een gesprek wordt uitgenodigd. Een uitdaging waar wij je graag mee helpen.

 

Hoe maak je een goed cv

Een goed cv is nooit meer dan 2 A4’tjes lang. Het bestaat uit onderdelen als persoonlijke gegevens, opleidingen, cursussen en trainingen, werkervaring en overige activiteiten en interesses. Begin je cv altijd met de woorden ‘Curriculum Vitae’.

Klik hier voor meer info

 

Het schrijven van je sollicitatiebrief

Je sollicitatiebrief is dé persoonlijke toevoeging op je cv. Jouw visitekaartje voor het stagebedrijf. Regel nummer 1: je sollicitatiebrief moet aansluiten op de stageopdracht. Een standaardbrief is nooit genoeg. Overtuig de lezer van je brief dat jij de perfecte student bent voor deze stageopdracht. En let op: spelfouten maken in je cv of sollicitatiebrief kan echt niet. Laat je brief altijd door iemand anders lezen voordat je hem verstuurt.

Klik hier voor meer info

 

Jezelf presenteren bij je toekomstige werkgever

In het sollicitatiegesprek krijg je de kans om jezelf te presenteren en kennis te maken met een mogelijk stagebedrijf. Dit is jouw moment om te laten zien dat jij de aangewezen persoon bent voor deze stageopdracht. Daar heb je een goede voorbereiding voor nodig.

Klik hier voor meer info

Nieuws

Slimme mensen, slimme bedrijven
Slimme mensen, slimme bedrijven
14-11-2018
Bedrijven worden voortdurend uitgedaagd door de markt om te voldoen aan de vraag naar meer en duurzaam geproduceerde producten. Traditioneel loopt de Nederlandse tuinbouw voorop in deze ontwikkeling.

Recente tweets