Een stagiaire op uw bedrijf

Een stage is een efficiënt instrument om een student alle kennis opgedaan vanuit de schoolbanken te laten #Zien, #Proeven, #Ervaren en #Toepassen in de praktijk én zich op deze manier nog verder te bekwamen tot een ware (tuinbouw)professional.

 

Voor u als werkgever lijkt een stagiaire handig om in te kunnen zetten voor wat extra handjes in de drukkere periode(s). Maar dat is natuurlijk niet waar de studenten voor in gezet kunnen worden. Het leerelement en het 'meewerken' moet wel in verhouding zijn, waarbij het geen de student uitvoert bijdraagt aan zijn/haar persoonlijke ontwikkeling en aansluit bij wat de student op school heeft geleerd.

 

Bent u al Erkend leerbedrijf?

De Wet educatie en beroepsonderwijs verplicht mbo-studenten het praktijkgedeelte (de stage) van hun opleiding te volgen bij een erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven – zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. 

 

Om mbo studenten op uw bedrijf stage te laten lopen dient u dus erkend leerbedrijf te zijn! Deze erkenning kunt u aanvragen bij het SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven). www.s-bb.nl

               
Leerbedrijf worden?

 


 

Waar moet u nog meer rekeing mee houden

 

        
Arbeidsvoorwaarden
          
Stageovereenkomst

 

 

 

 

Bron: https://werkgeverslijn.nl/

 


 

Het project Stagestimulator is een initiatief van LTO Glaskracht Nederland.
 

 

Nieuws

Blog: Noordoostpolder
Blog: Noordoostpolder
15-02-2019
Een weblog van Frank van Baarle. Hij is adviseur arbeidsmarkt bij Kasgroeit. Van Baarle schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen. ‘I wanna give, I wanna live.

Recente tweets