Jezelf ontwikkelen zonder cursus of scholing

Jezelf ontwikkelen doe je iedere keer dat je met een nieuw probleem, of een nieuwe situatie geconfronteerd wordt. Je hoeft dus niet per sé naar school om je te ontwikkelen. Als je je ontwikkelt tijdens het werk, dan noemen we dat “learning on the job”. Hieronder staan een aantal tips waarmee je zonder een cursus of opleiding, met ontwikkeling aan de slag kan:

  • Stage lopen bij een collega-bedrijf om nieuwe, specifieke vaardigheden te leren kennen, of eens te zien hoe het ergens anders toe gaat.
  • Neem de rol op je van stagebegeleider of praktijkopleider. Hierdoor krijg je de kans om stagiaires op te leiden en daarmee je eigen takenpakket en vaardigheden verder uit te breiden.
  • Vraag of je de verantwoordelijkheid kan krijgen voor taken die net naast je eigen functie liggen, bijvoorbeeld technische of organiserende taken. Je doet dan ervaring op met nieuwe werkzaamheden.
  • Overleg of je gekoppeld kan worden aan een meer vakvolwassen collega. Hij of zij kan dan de opdracht krijgen om jou meer bekend te maken met een aantal processen, of werksituaties. Voordeel hiervan voor het bedrijf is dat kennis en ervaring meer gespreid worden over verschillende medewerkers.

Nieuws

Artikel in Nieuwe oogst
Artikel in Nieuwe oogst
28-11-2018
Naar aanleiding van de webinar op 20 november met onze Adviseur Arbeidsmarkt Marjolein van Dam, verscheen het artikel 'Creativiteit helpt bij werving' in de nieuwe oogst. Lees het artikel!

Recente tweets