Waarom willen medewerkers zich ontwikkelen?

Wat motiveert uw medewerkers om een opleiding of cursus te volgen? Gaat het om geld, werkplezier of spelen er andere motieven een rol? Er kunnen verschillende redenen zijn waarom uw medewerkers zich willen ontwikkelen. Hieronder vindt u er een aantal. 

Goed functioneren

Uw bedrijf ontwikkelt zich elke dag. U krijgt meer of minder klanten, gaat andere producten produceren of u besluit gebruik te maken van nieuwe technologieën. Hiermee verandert ook de werkomgeving van uw personeel. Medewerkers vinden het prettig een opleiding of cursus te volgen zodat ze goed kunnen functioneren en zich prettig te voelen in een nieuwe situatie.

Nieuwe uitdaging

Van baan veranderen is goed voor een mens. Iedere werknemer komt weleens op het punt toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Het loopt niet zo lekker met de collega’s, of door de routine gaat een medewerker zich vervelen. Op zo’n moment is het voor beide partijen goed om te zoeken naar nieuwe uitdagingen. Dit kan binnen uw organisatie zijn, of daarbuiten.

Vanwege het geld

De meeste mensen werken toch om geld te verdienen. Daarom is het meer gaan verdienen nog steeds een belangrijke motivatie om een opleiding te volgen.

Investeren in de toekomst

Er zijn medewerkers die bewust nadenken over hun loopbaan en weten wat ze willen en wat ze moeten doen om flexibel te blijven op de arbeidsmarkt. Deze medewerkers investeren heel  bewust in hun eigen ontwikkeling door het volgen van een opleiding of cursus.

Plezier in leren

Niet iedereen is erop gebouwd om altijd in dezelfde omgeving, dezelfde dingen te doen. Sommige medewerkers weten wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. Deze medewerkers houden van verandering en vinden het leuk om nieuwe dingen leren.

Groeien

Sommige werknemers komen op een punt in hun carrière dat ze beseffen dat ze meer kunnen dan wat ze nu doen. De huidige taken gaan deze medewerkers gemakkelijk af. Automatisch pakken zij taken op die buiten zijn of haar takenpakket vallen. Voor deze medewerkers werkt het zeer motiverend om door middel van een opleiding door te kunnen groeien naar een hogere functie.

Nieuws

Workshop ‘Leren op de werkvloer’ Luttelgeest
Workshop ‘Leren op de werkvloer’ Luttelgeest
21-02-2019
Donderdag 14 februari jl. werd de laatste workshop “Leren op de werkvloer” in Luttelgeest georganiseerd.

Recente tweets