Waarom mijn personeel ontwikkelen?

Voor de continuïteit van uw onderneming is een Leven Lang Leren van groot belang. Hieronder worden een aantal redenen genoemd waarom ontwikkeling van personeel uw aandacht behoeft.

Het vinden van nieuw personeel

Het is voor veel glastuinbouwbedrijven nu al lastig om goed gekwalificeerd personeel te vinden. Door de vergrijzing en het dalend aantal scholieren dat kiest voor een opleiding in de glastuinbouw neemt dit probleem alleen maar verder toe. Het vinden van mensen met de juiste opleiding en ervaring is soms lastig, maar u zult waarschijnlijk wel personeel kunnen vinden dat nog aanvullende scholing nodig heeft.

Meegroeien met innovatieve en technologische ontwikkelingen

Binnen de glastuinbouw is steeds meer sprake van schaalvergroting. Als uw bedrijf groeit heeft dat consequenties voor de eisen die u stelt aan uw personeel. In de toekomst hebben glastuinbouwbedrijven steeds minder productiemedewerkers en steeds meer technische en specialistische functies. Het is belangrijk om deze specialisten te blijven scholen en op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen. Door te investeren in kennis en vaardigheden van uw personeel blijft u de concurrentie een stap voor.

Opleiden draagt bij aan gemotiveerd personeel

Scholing en ontwikkeling motiveert en bindt werknemers aan u en uw bedrijf. Door werknemers op te leiden ontstaat doorstroming van uw personeel. Zo krijgen uw medewerkers kansen en uitdagingen en u behoudt de kennis en ervaring binnen het bedrijf.

Marge

Scholing en ontwikkeling verhoogt uw productiviteit. Werknemers zijn beter gemotiveerd en het ziekteverzuim daalt. Medewerkers leren efficiënter te werken, sneller en met minder productie-uitval. Dit levert een positieve bijdrage aan de marge.

Kwaliteit

Scholing en ontwikkeling brengen uw medewerkers naar een hoger niveau. Daarmee wordt uw product ook beter. Beter geschoold personeel leidt tot hogere kwaliteit van product en dienstverlening en daarmee tot tevreden klanten.

Reputatie

Scholing is goed voor de reputatie van uw bedrijf. Het laat zien dat uw bedrijf Maatschappelijk Verantwoord Onderneemt. Als u een goede werkgever bent die zijn personeel kan boeien en binden dan houdt u goede werknemers langer vast. Voor elke werknemer komt er vroeg of laat een moment waarop het tijd is om op zoek te gaan naar een andere uitdaging. Als u goed werkgeverschap heeft getoond is uw ex-werknemer nog altijd uw visitekaartje. En misschien werft hij of zij bij zijn huidige werkgever wel weer een nieuw personeelslid voor u.

Nieuws

Artikel in Nieuwe oogst
Artikel in Nieuwe oogst
28-11-2018
Naar aanleiding van de webinar op 20 november met onze Adviseur Arbeidsmarkt Marjolein van Dam, verscheen het artikel 'Creativiteit helpt bij werving' in de nieuwe oogst. Lees het artikel!

Recente tweets