Medewerkers ontwikkelen zonder cursus of scholing

Medewerkers ontwikkelen zich iedere keer dat ze met een nieuw probleem, of een nieuwe situatie geconfronteerd worden. Ze hoeven dus niet altijd naar school om zich te ontwikkelen. Als medewerkers zich ontwikkelen tijdens het werk, dan noemen we dat “learning on the job”. Hieronder een aantal tips waarmee u zonder een externe cursussen of opleidingen toch met het ontwikkelen van uwe personeel aan de slag kunt.

  • Laat een medewerker stage lopen bij een collega-bedrijf om nieuwe, specifieke vaardigheden te leren kennen, of eens te zien hoe het ergens anders toe gaat.
  • Geef een medewerker de rol van stagebegeleider of praktijkopleider. Hierdoor krijg hij of zij de kans om stagiaires op te leiden en daarmee zijn eigen takenpakket en vaardigheden verder uit te breiden.
  • Vraag of een medewerker de verantwoordelijkheid wil nemen voor taken die net naast zijn of haar eigen functie liggen, bijvoorbeeld technische of organiserende taken. Hij doet dan ervaring op met nieuwe werkzaamheden.
  • Koppel een junior medewerker aan een meer vakvolwassen collega. Hij of zij kan dan de opdracht krijgen om de junior medewerker meer bekend te maken met een aantal processen, of werksituaties. Voordeel hiervan voor het bedrijf is dat kennis en ervaring meer gespreid worden over verschillende medewerkers.

Nieuws

Workshop ‘Leren op de werkvloer’ Luttelgeest
Workshop ‘Leren op de werkvloer’ Luttelgeest
21-02-2019
Donderdag 14 februari jl. werd de laatste workshop “Leren op de werkvloer” in Luttelgeest georganiseerd.

Recente tweets