•  
  • Home
  • |
  • Leiding geven in de 21ste eeuw

Een goede leider laat zijn medewerker zoveel mogelijk groeien!

Daag jij je medewerkers voldoende uit?

 

Op routine draaien is niet meer voldoende, medewerkers die zich leren aan te passen aan de veranderingen die continu op ons af komen, dat zijn de medewerkers van de toekomst. Medewerkers die instruerend worden aangestuurd zetten maar een fractie van hun talenten in. Ze komen niet met creatieve ideeën, nemen minder initiatief en tonen meer weerstand bij veranderingen. Een goede leider kent zijn mensen door en door en weet hoe je medewerkers zo kan motiveren dat zij meegroeien met het bedrijf.

We leven in een samenleving waar steeds meer kennis ter beschikking is en waar ook al heel wat kennis in de hoofden van de mensen zit. Alleen zolang het daar blijft zitten heeft een organisatie er niet zoveel aan. Vroeger lag de nadruk op kennisoverdracht, je kreeg instructies, de leraar gaf uitleg, ouders gaven bevelen. Nu ligt de nadruk op kennisuitwisseling, samenwerken en co-creatie. Dit vraagt meer zelfsturing van de medewerker. Om dit te ondersteunen heb je leiders nodig die medewerkers optimaal laten functioneren en eruit halen wat erin zit.

 

 

Workshop: Leiding geven in de 21e eeuw

Gastspreker Hans van Nieuwenburg

Hans Nieuwenburg is assistent bondcoach van de waterpolomannen. Hij vertelt een verhaal over talenten inzetten, focus, teamwork, vallen, opstaan en weer doorgaan. Hans vertelt met humor, zelfspot en passie, ondersteund door mooie beelden van verschillende sporten.

 

Peter Smulders van FreeLaunch Training en coaching

Aansluitend hebben we de workshop van Peter Smulders van FreeLaunch Training en coaching. In deze workshop leer je hoe je je medewerkers positief kunt motiveren. Hoe wil je zelf gemotiveerd worden en hoe kun je dit vertalen naar motiveringstechnieken naar je medewerkers? Hoe kun je medewerkers corrigeren zonder te demotiveren? En hoe kun je aan de gezichtsuitdrukking aflezen of iemand de boodschap heeft begrepen of geaccepteerd?

 

Aanmelden is niet meer mogelijk

 


 

 Dit project wordt gefinancierd door het Colland Arbeidsmarktfonds en ESF Duurzame Inzetbaarheid subsidie.

                                                                           

 

Nieuws

Blog Jolanda Rosloot: De gelukkige medewerker
Blog Jolanda Rosloot: De gelukkige medewerker
24-05-2018
Een webblog van Jolanda Rosloot, Opleidingsmanager van Kas groeit, exclusief geschreven voor GoedemorgenSierteelt.

Recente tweets